Basklar & Güney Fransa Turu (Madrid-Marsilya) Tur Programı

BASKLAR & GÜNEY FRANSA

“MADRİD (1) – BİLBAO (1) – BORDEAUX (2) – TOULOUSE (1) – MARSİLYA (2)”

KIŞ DÖNEMİ

Pegasus Hava Yolları Tarifeli Seferi ile

(Madrid gidiş, Marsilya dönüş)

7 Gece 8 Gün

 

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MADRİD

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Pegasus kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 07:00’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yollarının PC 1099 sayılı tarifeli seferi ile saat 10:00’da Madrid’e hareket. Yerel saat ile 12:35’te varış. Varışımızın ardından şehir turuna başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz sırasında, Plaza mayor adı verilen büyük meydan ile başlıyoruz. Bu meydanda 136 bina ve avluya açılan 437 balkon bulunmaktadır. Zamanında bu balkonlardan boğa güreşleri ve engizisyonun yaktığı insanlar izlenmiştir. Şehrin kalbi Puerta Del Sol, Plaza mayor adı verilen büyük meydan, Kraliyet Sarayı’nın halka sesleniş yeri Plaza De Orient, Şehir’in ne kadar zengin olduğunu göstermek maksadıyla giriş kapısı olarak yapılmış Alcala Kapısı, galerili damları ile göz dolduran Gran Via, Plaza Colon, Cibeles Meydanı Ve Çeşmesi ile Cervantes Anıtı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Madrid’de ki otelimize varış ve yerleşme. Geceleme otelimizde.



2 Gün: MADRİD – BİLBAO

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve özel otobüsümüzle Bilbao’ya doğru yola çıkıyoruz. Güzergahımızın üzerinde Burgos Turuna (35€) katılma imkanı. Burgos’a varışımızın ardından şehir turuna başlıyoruz. Kastilya bölgesinin eski başkenti ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan katedrali ile ünlü Burgos şehir turumuzun ardından Bask Bölgesi’nin baş şehri olan Bilbao’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımızı takiben şehir turu. Şehir turumuzda Hükümet Konağı ,Belediye Binası ,Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi, San Anton Kilisesi, Santiago Katedrali ve Guggenheim Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

 



3 Gün: BİLBAO – BORDEAUX

Sabah kahvaltısının ardından Bordeaux’a hareket. Yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek Biarritz & San Sebastian turuna katılma imkanı (50€). Turumuzda Fransa’nın en ünlü sörf merkezlerinden biri olan ve Napolyon’un eşi için yaptırdığı yazlık saray sayesinde o dönemin en gözde tatil kenti haline gelen Bask usulü üçgen çatılı evleri , art deco villaları ve tarihi yapıları ile Biarritz kasabasını ziyaret edeceğiz. Biarritz şehir turumuzun ardından Bask bölgesinin en ünlü şehri olan San Sebastian’a hareket ediyoruz. Varışımızı takiben Panaromik şehir turu. Turumuzda Concha Plajı , Belediye Sarayı , San Sebastian film festivaline ev sahipliği yapan Kursaal Sarayı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Bordeaux’a hareket. Bordeaux’a varış ve panoramik şehir turu. Turumuzda  Rohan Sarayı , St.Andre Katedrali , Büyük Saat Kulesi ,Goranne Nehri, Pierre Köprüsü , Borsa Meydanı , Akitanya Müzesi ve St. Michel Bazilikası  görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



4 Gün: BORDEAUX

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek St. Emillion & Lascaux Mağaraları & Perigueux turuna katılabilirler (85€). Turumuzda UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan ve üzüm bağları ile çevrili bir Ortaçağ kasabası olan St. Emillion kasabasını ziyaret edeceğiz. Bu sevimli kasabanın dar sokaklarını keşfedecek ve organik şarap üretimi ile ilgili bilgi alacak ve arzu eden misafirlerimizle birlikte bölgede üretilen “ Grand Cru” kalitesindeki en seçkin şaraplardan tatma imkanına sahip olacağız. Şarap tadımının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lascaux Mağaralarına yola çıkıyoruz. Lascaux’daki mağara resimleri bilinen en eski sanat eserleri arasında yer alır. Bu resimler 1940’ta, Orta Fransa’daki Montignac Köyü yakınlarında dört çocuğun yanlışlıkla bir mağaraya girmesi sonucunda keşfedilmiştir. İçeride 15.000 – 17.000 yıl öncesinden kalma yaklaşık 1500 hayvan resmiyle dolu bir dizi oda bulunmuştur. Bu muhteşem müzeyi ziyaretimizin ardından bölgenin bir diğer meşhur kasabalarından biri olan Perigueux’a yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından şehir turu. Turumuzda  Perigueux Katedrali, Arenes Bahçeleri, Saint – Etienne Kilisei, Mataguerre Kulesi ve alışveriş caddesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Bordeaux’a geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde



5 Gün: BORDEAUX - TOULOUSE

Sabah kahvaltısının ardından Toulouse’a hareket. Toulouse’a varışımızı takiben panoramik şehir turu. Şehir turumuzda Capitole Meydanı’ndan yürüyerek şehrin enfes sokaklarını ve yapılarını keşfedeceğiz. Dünyanın en büyük Roman stilinde inşa edilmiş kapısı ile Saint Sernin Bazilikası , 14.yüzyıla ait güney bölgenin en güzel örneklerinden biri olan Jacobins Manastırı ,Belediye Binası Capitole , 16.yüzyılda inşa edilmiş Dor , İyon ve Korent stillerinin en zarif örneklerinden olan Bernuy görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Albi turuna katılabilirler (25 euro). Bu turumuzda Fransa’nın Pireneler Bölgesi’nin en meşhur kasabası olan Albi’^yi görme fırsatı bulacağız. Turumuzun ilk durağı olan Albi, 1209 yılında başlatılan Albigeois Haçlı seferleri'nin sonucu ağır hasar gördü. Albigeois Haçlı seferlerinden sonra siyasî ve kültürel açıdan Kuzey Fransa'nın ve dinî açıdan Katolik Kilisesi'nin egemenliği altına girdi. Burada yapacağımız şehir turunda Sainte-Cecile Katedrali, isimini Paris’in düşman işgalinden kurtulduğu günden alan 22 Ağustos 1944 Köprüsü, Pont Vieux (Eski köprü) ve Papaz Bernard de Castanet tarafından inşa edilen Berbie Sarayı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize hareket. Geceleme otelimizde.



6 Gün: TOULOUSE - MARSİLYA

Sabah kahvaltısının ardından Marsilya’ya hareket. Yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek Carcassone turuna katılma imkanı (25€). Tarihi milattan önce 6.yy’a kadar uzanan bu şehirde yapacağımız gezintisi esnasında kendiniz adeta Orta Çağ’a yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz. Günümüze ulaşmış en muhteşem kale şehirlerinden biri olan Carcassone 1997 yılında onarılarak UNESCO Dünya Mirasları listesine eklendi. Gezimiz sonrasında Marsilya’ya devam ediyoruz. Varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuzda, 19.yy. kalma Notre Dame de la Gadre Bazilikası ve Eski Liman görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

 



7 Gün: MARSİLYA

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan  Aix en Provence & Avignon & Arles turuna katilabilirler (65 Euro). Bir dönem Papalığa ev sahibi olan ve Rhoine Nehri’nin kıyısında yer alan Avignon’da; Papalık sarayı, ünlü Avignon köprüsü ve şehrin dar sokaklarını gezeceğiz. Turumuzun ardından ünlü ressam Van Gogh’a ilham kaynağı olan ve “Sarı Ev, Arles’deki Yatak Odası, Köprü, La Crau’da Hasat, Ayçiçekleri, Zambaklar” gibi eşsiz güzellikteki toblolarını yaptığı Arles’i geziyoruz. Çeşmeleri, lavanta tarlaları ve güzel sanatlara düşkünlüğü ile bilinen  Fransanın en pahalı evlerinin bulunduğu bu kenti sakın kaçırmayın.  Paul Cézanne’ın memleketi olması ile tanınan ve küçük bir kent olmasına rağmen, 4 üniversitesi ile ilgi çeken Aix en Provence’da Lavanta sabunları almayı unutmayınız.  Tur sonrası otele transfer. Geceleme otelinizde.  



8 Gün: MARSİLYA - İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası uçuş saatine bağlı olarak havalimanına transfer. Pegasus Hava Yollarının PC 1126 sefer sayılı uçağı ile saat 13:20’de İstanbul’a uçuş ve 18:25’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.     

 

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    3* ve 4* Oteller

    Madrid (Merkeze 10 – 15 km mesafe)

    Bilbao (Merkeze 10 – 15 km mesafe)

    Bordeaux (Merkeze 10 – 15 km mesafe)

    Toulouse (Merkeze 10 – 15 km mesafe)

    Marsilya (Merkeze 10 – 15 km mesafe)

     


    İptal Şartları
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    https://antalyahacumre.com/tur-224-basklar-guney-fransa-turu-madrid-marsilya.html

    Demircikara Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi Arıtürk Sitesi A Blok No: 89/3 ( Eski KOMAŞ Yeni MİGROS karşısı ) Muratpaşa / ANTALYA


    Bu çıktı 20.04.2024 00:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.