TURİSTİK DOĞU EKSPRES İLE VAN - KARS - ANKARA TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: ANTALYA HAVALİMANI
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA - VAN - AKDAMAR KİLİSESİ

Saat 06.00’da Antalya Havalimanında buluşma. 08.05 uçağımızın kalkışı ve 09.55’de Van’ a inişimizle birlikte Van’a özgü sabah kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltı sonrası Panoramik Van şehir turunun ardından Van Gölü kıyısındaki etkileyici ve heybetli bir kale olan Van Kalesini, panoramik olarak gördükten sonra, Urartu Kral Mezarlarını ve Urartu harabelerini görüp Van Kalesi’nin eteğinde bulunan tarihi Van evlerini ve eski Van şehrinde bulunan Ulu Cami ve Hüsrev Paşa Camilerini görüp Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Selçuklu Mezarlığı, işlemeli mezar taşları ve Halime (Celme) Hatun Türbesini görüp, tekne ile Akdamar Adasına geçiyoruz. Adada bulunan Kiliseyi ve diğer kalıntıları gördükten sonra tekne ile kıyıya gelerek Van’daki otelimize yerleşiyoruz. Van Otelde akşam yemeği ve konaklama..  

Sabah Kahvaltısı: Extra

Öğle Yemeği: Extra

Akşam Yemeği: Otelde

Konaklanacak Otel: http://www.ronesanslifehotel.com.tr



2 Gün: MURADİYE ŞELALESİ - İSHAKPAŞA SARAYI - KARS

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından Muradiye Şelalesi'ni gezip, Tendürek Dağları'nı aşarak Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine ulaşıyoruz. Doğubeyazıt’ta 5165 m. yükseklikteki Türkiye’nin en yüksek zirvesini oluşturan Ağrı Dağı tüm ihtişamıyla bizi karşılıyor. Doğubeyazıt’ta bulunan 17.yüzyılda Osmanlı Valisi İshak Paşa tarafından yaptırılan muhteşem İshak Paşa Sarayı'nın gezilmesi ve öğle yemeğinin ardından Iğdır'a hareket ediyoruz. Iğdır’da Rus ve Ermeni Mezalimi Anıtını görüyor ve ülkemizin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olan Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinen mağara içinde bulunan kaya tuzu tabakalarının 24-37 milyon yıl önce oluşan Hititler döneminden bu yana kullanıldığı düşünülen Tuz mağaralarının yanında bulunan Tuz Terapi merkezine gidiyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde gezimizi tamamlıyor ve Kars’a gitmek üzere aracımıza geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kars’taki otelimizde.

NOT: Pazartesi günleri Müze ve Ören Yerleri kapalı olduğu için İSHAKPAŞA SARAYI içine giriş yapılamayacaktır fakat dışarıdan ziyaret edilecektir.

Sabah Kahvaltısı: Otelde

Öğle Yemeği: Ekstra

Akşam Yemeği: Otelde

Konaklanacak Otel:  http://www.saprandeluxe.com/

 

 



3 Gün: ANİ HARABELERİ - ÇILDIR GÖLÜ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Ani Harabeleri’ne hareket ediyoruz. Ermenistan sınırımızı çizen Arpaçay’ının dibinde bulunan; Ermeni ve Selçuklu kültürüne ait anıtsal yapılarıyla ünlü kentte; Katedrali, Surp Kirkor ve Surp Pirgiç (Keveli Kilise) Kiliselerini, Menücehr Camini ve Kervan Sarayı’nı rehberimiz eşliğinde geziyor ve Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan peynirleri ile ünlü Malakan ve Yalınçay köylerini panoramik olarak görüyoruz. Gerçek üstü izlenimi veren bu durağımızda yaklaşık 2000 metredeki buz tutmuş Çıldır Gölü yüzeyinde; kızakla kayan, cirit oynayan, faytona binen, ata binen ve balık tutan insanları fotoğrafladıktan sonra otelimize dönüyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde

Öğle Yemeği: Extra

Akşam Yemeği: Otelde

Konaklanacak Otel: http://www.saprandeluxe.com/



4 Gün: SARIKAMIŞ - KARS MERKEZ - DOĞU EXPRESS TRENİ

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında otelden çıkış işlemlerimizi yapıyor Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Şehitleri Anıtı ziyaretimizi yaptıktan sonra Kayak Merkezine gidiyor ve burada kısa bir süre serbest zaman veriyoruz. Kars Kalesi, Taş Köprü, Kars Müzesi ve Alexander Nevski Kilisesi(Fethiye Cami)’nin rehberimiz eşliğinde gezilmesi sonrasında Kars’ın geniş ve planlı sokaklarında yürüyerek yapacağımız gezimizde Rus dönemi taş yapılarından Vali Konağı, PTT Binası, Ortodoks Kilisesi (Merkez Cami), Demir Köprü, Hekim Evi (Opera Binası) panoramik olarak görüp fotoğrafladıktan sonra Kars'a özel peynir alışverişimizin bitiminde Kafkas Gecesi (EXTRA) Akşam yemeği için restoranımıza hareket ediyoruz.Yemek sonrası Kars Tren Garına transfer oluyor ve TCDD Doğu Ekspresi yataklı vagonumuzda odalarımıza yerleşiyoruz. 2 gece 1 gündüz 30 saat sürecek olan tren seyahatimize başlıyoruz. İki gece Konaklama Trende yataklı odalarımızda. YATAKLI VAGONLARDA LAVABO VE MİNİ BUZDOLABI, PRİZ, ISITMA SİSTEMİ, BATTANİYE, YASTIK VE TEMİZ ÇARŞAF BULUNMAKTADIR.

Sabah Kahvaltısı: Otelde 

Öğle Yemeği: Extra

Akşam Yemekli Kafkas Gecesi: Extra

Konaklanacak Otel: DOĞU EKSPRESİ TREN 



5 Gün: DOĞU EXPRESS - ERZİNCAN - DİVRİĞİ - SİVAS

Doğu Ekspresi konaklama gün boyu keyifli manzaralar Erzincan - Divriğİ ve Sivas’ta verilecek 3 saatlik tren molalarında isteye bağlı geziler düzenlenecektir. Divriği’nde Ulucami Görülmesi gereken bir eserdir.Erzincan’da şehir merkezi ve Sivas’da şehir merkezi gezileri extra olarak oradaki işletmeler tarafından yapılmaktadır.

Sabah Kahvaltısı: Extra 

Öğle Yemeği: Extra

Akşam Yemeği: Extra

Konaklanacak Otel: DOĞU EXPRESİ TREN 



6 Gün: ANKARA -ANITKABİR - ULUCANLAR CEZAEVİ - ANTALYA

Tren seyahatimiz sabah saat 08:59 sularında Ankara'ya ulaşmamız ile sona eriyor. Garda bizleri bekleyen aracımızla buluşuyor ve vereceğimiz kahvaltı molası sonrası(Ekstra) Anıtkabir ziyaretimizi yapıyor; Ulucanlar Cezaevi müzesi ziyaretimizden sonra adını bir Türk boyu olan Oğuzların Bayındır boyu beylerinden Karacabey‘in yaptırdığı çifte hamamdan alan Hamam Önüne gidiyoruz. İstiklal Marşı’nın yazıldığı ve günümüzde Mehmet Akif Ersoy Müze evi olarak kullanılan yapıyı görüyor,19.y.y sivil mimarlık örneği tarihi evlerin arasında yürüyor ve vereceğimiz serbest zaman sonrasında dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Ankara havalimanından akşam saat 19:50 de Pegasus hava yolları Antalya uçuşu ile turumuzu sonlandırırken bir sonra ki Talya tur organizasyonunda görüşmek üzere Hoşçakalın...

Sabah Kahvaltısı: Extra

Öğle Yemeği: Extra

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Tur planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Bu turumuzun tren konaklamasında kullanılan yataklı vagonlar 2 kişiliktir. Turumuzda single konaklama, 3 kişilik konaklama ve çocuk indirimi yoktur.


    İptal Şartları
    https://antalyahacumre.com/tur-18-turistik-dogu-ekspres-ile-van---kars---ankara-turu.html

    Demircikara Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi Arıtürk Sitesi A Blok No: 89/3 ( Eski KOMAŞ Yeni MİGROS karşısı ) Muratpaşa / ANTALYA


    Bu çıktı 24.04.2024 20:08 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.